15 Oca 2016

EŞLEŞTİRME OYUNLARI / OYUN SETİ

Eşleştirme - eşini bulma oyunu okul öncesi dönemde en çok sevilen ve en yararlı oyunların başında gelir.
Görsel dikkati artırıcı ve işleyen belleği geliştirici bir oyundur.
Bu kavram da,  rakamları eşyaları meyveleri renkleri aklınıza ne gelirse eşleştirerek oyun kurduğunuzda , alıcı beyin tarafında algılanıp günlük yaşamda aktifleştirdiğini göreceksiniz miniğinizin.
Dikkat dağınıklığı, çabuk sıkılıp pes etme, odaklanamamak gibi davranışlar eşleştirme oyunlarında pek sık boy göstermez böylece odaklanmayı hafızayı, günlük hayata adaptasyonu ve dil gelişimine önemli oranda fayda sağlar.
Biz oğlumuz için eşleştirme oyunlarına 18/20 aylık civarı başlamıştık şu an 28 aylık en sevdiği etkinliğidir. O nun peşimde gezerken yada çok farklı birşey yaparken birden eşleştirmesi çok hoşuma gidiyor, örneğin kitabında televizyon resmi gördüğünde direk "anne bak televizyon deyip evdekini göstermesi veya hiç çorap eşleştirtmediğim halde hemen ikinci eşini bulması, beraber oynadığımız oyunlarda vermek istediğimi algıladığını çok açık işaret ediyor, tabikii bir anne olarak çok mutluyum yaptığımız sadece günde veya iki üç günde bir 10 / 15 dakika veya 20 dakikalık beraber oynadığımız oyun.
Çocuğunuzun ilk 30 ayı öncesinde başlamadıysanız okul öncesi döneme kadar başlamanızı tavsiye ederim.
Anne /Baba olarak sizinde keyif alacağınız hafızanızı güçlendirecek ve yakın duygu bağını iletişimi kuracağınız bir etkinliktir.

Şu an sınırlı stokta olan bu eşleştirme seti türünün güzel bir örneğidir
Çok çeşit barındırmasıyla tek başına yeterli bir settir. içerisinde 8 kartela var her karteleda 10 adet desen var ve toplamda 80 adette eşleştirme deseni olan ahşap kartları var.
istenirse hepsi birden açılıp istenirse bölüm bölüm sunulabilir.
içeriğinde: hayvanlar, sebzeler, insanlar, renkler, araçlar, geometrik şekiller, ve rakamlar vardır. her blok bir temaya aittir.

Setin tamamının ahşap oluşu yırtılma deforme ıslanma  gibi diş etkenlerden etkilenmeyeceği için uzun seneler kullanılabilir oluşu büyük bir artıdır. 
Ama bence asıl, ahşabın kağıt yada plastiğe oranla kitle ağırlığının yüksek oluşu  dokunsal teması çok daha önemlidir.
Dikkat eksikliği ve hiperaktivitesi olan çocuklar için de uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.







    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder