20 Şub 2016

Ahşap Oyuncaklar

Çok değerli dostumuz, güzel anne sevgili anne Işıl hanımın kaleminden,
                                                                                   çok teşekkür ederiz.



WoodeyToys – Ahşap Oyuncaklar                 

Ahşap Oyuncaklar 

“Lütfen şu tableti artık elinden bırakır mısın!”
Tabletlerde inanılmaz oyunlar varken çocukların oyuncaklarla oynama süresi gitgide kısalıyor.
Ayrıca dönen, dönerken yürüyen ve aynı zamanda müthiş ses çıkaran birçok oyuncak var. Fiyatları da çok uygun. Ancak her nedense benim çocuklarım ne zaman bu tür çok uyarıcılı oyuncaklarla karşılaşsalar bu oyuncaklardan bucak bucak kaçtılar.
Ahşap oyuncaklar ise çok sade. Konuşmuyor, yürümüyor, cevap vermiyor. Renkleri bile albenili değil!
Oyuncağın amacı çocuğun gelişiminde hayal gücünü, dil ve düşünme becerisini geliştirmesi. Ne kadar sade o kadar iyi. Hani tek bir oyuncağı hem araba hem ütü, hem ev yaptığımız yıllardaki gibi. Ne hayal ediyorsan elindeki oyuncak işte odur.
Bilişsel gelişim alanında çığır açıcı çalışmalar yapmış olan psikolog Jean Piaget çocukların etraflarını bir parça kontrol edebildiklerinde daha hızlı gelişebildiklerini söylüyor. Ahşap oyuncakların minimalistliği çocuklarda bu kontrolü sağlıyor. Çünkü bu ahşap oyuncaklar sadelikleriyle çocukların hayal gücünü engellemiyor. Oynayabilmek için tek bir ahşap oyuncak araba da oluyor insan da. Konuşabilmesi için çocuğun seslendirmesi lazım. Çünkü ahşap oyuncaklar konuşmuyor. Hareket edemediği için çocuğun bu hareketleri oyuncağa yaptırması gerekli. Müthiş bir katılım.
Hayal gücü ise bir çocuğun gelişimde en önemli noktalardan biri.
Dokunmak da çocuk gelişiminde önemli. Bir plastikle bir ahşap cismi elinizde düşünün. Hangisi size kendiniz daha iyi hissettirir? Tıpkı yapma çiçek ve gerçek çiçeğe dokunduğumuzdaki gibi bir his.
Hem ahşap hem de plastik oyuncakların da güzeli ve iyisi var. Sağlıklı ve iyi olanları seçmek gerek.
Ahşap oyuncakların içlerinde pil de yok. Hem doğaya hem çocuğa dost.
Hiç mi dezavantajı yok. Olmaz mı? Fiyatları. Bazen ahşap oyuncak o kadar basittir ki. Bu para buna verilmez dediğimiz bile olur. Ama aslında hayal gücüne yaptığı katkı ekonomik olarak ölçülemez.
Ayrıca ahşap oyuncaklar uzun yıllar bozulmadan kalabildiği için okulların, kreşlerin, eğitim merkezlerinin ahşap oyuncaklara yönelmesi hem çocuklarımız açısından hem de okul bütçeleri açısından iyi bir karar olur.
Ahşap oyuncakların yapımında ağaç da kesilmiyor. Hem doğayı kirletmiyor hem de doğayı yok etmiyor.
Sonuç: Çocuklarımızın kaliteli ve uygun ahşap oyuncaklara ihtiyacı var.
Kaliteli ve uygun ahşap oyuncağı yapıyorum/satıyorum diyenler şimdi el kaldırsın 

Sevgilerimle,
Işıl Tabağ
LeadersHill


Leaders Hill çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal hayatta daha başarılı ve mutlu bireyler olmalarını sağlamak için oluşturulmuş beceriler bütününü veren bir program ve bu programın çocuklarla ve ailelerle çalışiıdığı bir eğitim danışmanlık merkezidir. Tüm program başta Harvard Universitesi, Yale Universitesi, Stanford Universitesi olmak üzere farklı ülkelerden toplam 30 üniversite ve Yale Parenting Center araştırmaları ve uygulamaları baz alınarak hazırlanmıştır. Deneyimli ve uzman ekibi sayesinde Leaders Hill, Türk çocukları ve aileleri için uyarlanmış programıyla çocukları ve aileleri bilinçlendirmektedir. Leaders Hill becerilerine sahip çocuklar, kendi islerini kendi yapabilen, sorumluluk alabilen, zamanını iyi kullanabilen, ders çalışırken kendini motive edebilen, problemlerini kendi çözebilen, azimli, uzlaşma becerileri gelişmiş, yeri geldiğinde lider, yeri geldiğinde takipçi olabilen, uyumlu, inisiyatif alabilen, iletişimi, farkındalığı ve özgüveni yüksek bireyler olacaklardır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder