29 Kas 2015

EVDE KIŞ OYUNLARI

kış gelmesiyle cocukların evde doğal sılkılma dönemleri başlamıs oldu,
onların sıkılmalarıyla bizimde katlanan sonbahar hüznümüz arttı belkide ,
yeni uzun aylara başlarken tekrar ilkbahar nefesi ni içimize çekerek kendimizi ve çocuklarımızı bu rehavetten kurtarıp bir başlangıç yapmalıyız.
televizyonun karsısına cocugunuz oturup kendinden geçerek izlediğinde rahatsız mı oluyorsunuz,
o zaman bu yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.
hemen televizyonu kapatın.
inanın çok basit , şimdiden içinizde bir ferahlama olmuştur.
mutfakta günlük işlerinizi yaparken yanınıza bir mandal sepeti almanız bebeğiniz kaç yaşında olursa olsun ona eşlik edecektir..
renkli mandalları sepet kenarına takma dan tutun da renklerine ayırma, üst üste dizme, yan yana sıralama, kule yapmaca, birbirine takmaca, yerde araba gibi sürmece derken zaman size yetecektir.
bazen sizin ufak dokunuşlarınız bazen kendi hayal gücü ile çocuğunuz hem el becerilerini geliştirecek hemde hayal gücü ile oyun kurmaya başlayacaktır. bundan sonra biraz da birlikte kitap okumanın tadını çıkarabilirsiniz.
yalnız okumayı tercih etseniz bile sizi kopyalayacaktır. (eğer kitap okumayı o an istemiyorsanız cep telefonunuzu kitap arasına koyabilirsiniz.. ) beyaz yalanlar eğitim yolunda uygundur değil mi ?
evde oynanan kış oyunlarına detaylıca yer vereceğiz. bu arada gelişime faydalı eğitici hazır oyun ve materyallerinden almak isterseniz sitemizi ziyarete bekleriz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder